A zene az életemben, a hangszerek helyigénye és az eladósorra került kis lakásom

A zene a mindenem. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én nem tudnám elképzelni a napjaimat e nélkül. Valami csodát visz az életembe. Mindig jobb kedvre derít, de ha szomorú vagyok, akkor a bánatomat kíséri megértő dallamokkal. Egyszerűen imádom. Nem is csoda, hogy művészlélek vagyok.

A művészek kicsit furcsák tudnak lenni a maguk módján, vagy kicsit elvontak. Hát igen a kreativitás meg a tudás nagy kincs, de nem véletlen az a mondás sem, hogy a zsenit csupán csak egy hajszál választja el az őrülttől.

értékbecslés

értékbecslés

Nem volt számomra kérdés, hogy zenélni is megtanuljak én magam, hogy majd a saját fejemből kipattant dallamokat kottába írhassam és életre kelthessem a két kezemmel. Jártam is egy ideig zeneiskolába, de egy idő után otthagytam és inkább autodidakta módon folytattam a tanulást, mikor már úgy éreztem, hogy kellő tudással és tapasztalattal rendelkezzem ahhoz, hogy a saját magam tanára legyek.

Ahogy az évek teltek , már egyre több és több hangszeren való játszás tudása szerepelt a repertoáromban. Mint például a hegedű, a zongora, a gitár és a dob is. Trombitán egy nagyon kedves barátom szokott kísérni, mert a fúvós hangszer is nagyon fontos szerintem egy dalnál, nagyon fel tudja dobni. Mondanom sem kell, hogy ezek a hangszerek nem kis helyet foglalnak. A hegedű meg a gitár még oké, de a zongora és a dob? Na, azok már igen helyigényesek. Mondanom sem kell, hogy ezeket a szempontokat figyelembe is kellett vennem, amikor először albérletet kerestem, bár ilyenkor szintetizátort használtam és a zongorám otthon várt rám mindig, de a dobnak is kellett nagy tér.

Eleinte nem volt könnyű ennek megfelelő lakást találni, de az első albérletem után, ahol 2 hosszú és fantasztikus évet töltöttem el, vettünk egy saját lakást a szüleimmel számomra, amiért végtelenül hálás voltam.

Azonban most eljött az ideje, hogy ebből a kis búvóhelyemből is továbbálljak és  így a szüleimmel úgy döntöttünk, hogy eladjuk a lakást. A lakás egyébként maga elég nagy. Amúgy is szeretem a komfortos, tágas házakat meg az említett hangszerek miatt is kellett a hely meg ugye a ruhák és még sorolhatnám. Így egy viszonylag nagynak mondható lakástól készültünk könnyes búcsút venni. De természetesen ezt sem bíztuk a véletlenre.

Amikor egy lakás vagy ház eladására kerül a sor, akkor mindig , vagyis nagyon sokszor szóba jön az értékbecslés. Az értékbecslés azért szükséges, hogy az eladó egy reális áron tudja értékesíteni és eladni az eladósorra került ingatlanát. Így a piaci árakhoz passzolva, de mégis az értékét tükröző áron tudja meghirdetni azt. Az értékbecslés segít abban, hogy ne akarjuk túl magas áron eladni a házat, mert akkor valószínűleg nem fogják megvenni, legalábbis nem egyhamar és nem túl könnyen. Másrészt az is fontos, hogy ne értéken aluli áron kerüljön ki a nagyközönség elé a ház meghirdetése, mert akkor meg az eladó nem jár jól, egyszerűen nem érné meg neki és ha van már rá lehetőség, hogy felbecsüljük a tényleges értékét egy ingatlannak, akkor éljünk is vele.

Nem lehet pontosan megbecsülni az általunk tulajdonolt dolgok értékét, főleg nem tudjuk mi magunk pontosan megbecsülni, mert mi természetesen minél magasabb áron, minél több haszonnal szeretnénk megválni tőle, és mivel általában közel állnak a szívünkhöz ezek az ingatlanok, kedves emlékek fűznek hozzá, így számunkra még nagyobb az értékük.