Napelemes rendszer családi házra

Az új projektünk, remélem, hogy még az idén megvalósul. Nektek van valami nagy tervetek az idénre még?
A napelem gondolata
Mindig is szerettünk volna, ez nem volt kérdés. Persze azért az anyagiakban nekünk sem volt mindegy. Hiszen nem kis rendszer kell a családi házunkra. Elég sok a wheel-1698394_640villany számlánk, ezért egy befektetés is lenne, ami azért megtérül. Hogy hogyan?
A történet onnan indul ki, hogy a párom itthon dolgozik, egy maszek műhelyünk van. Autószereléssel foglalkoznak. A műhelyben azért sok áram fogy, ezért is egy nagyon jó dolog ez a számunkra. A havi villany számlánk nem kis összeg. Igaz, hogy a napelem sem lesz az, hiszen legalább 10KW szükséges, de ezt a pénzt nem úgy vesszük el valahonnan, sem hitelt nem kell felvenni, hanem szépen összespóroltuk. Így havonta amit kifizettünk villany számlára, az most megmarad, és újra lehet gyűjteni valami másra.
A műhely mellett azért maga a ház is fogyaszt persze, hiszen mint mindenkinek, nekünk is van hűtönk, fagyasztónk, mosógépünk, szárítógép…na meg persze légkondi is. Fel vagyunk rendesen szerelve, és ezek mind elég nagy fogyasztók is. Meg persze a mindennapok, az alap dolgok.
A napelem szerelése
Jelenleg ott tartunk, hogy a kérelmeink be vannak adva, és arra várunk, hogy ezek megjöjjenek. Ha inden rendben megy, akkor még idén fent lesz. A cég biztosított, hogy nem nagyon van akadálya annak, hogy szereljenek, így a hó sem akadály, ha csak nem lesz akkora telünk idén, mint amilyen még nem volt.
Persze a szüleim annyira nem értették, hogy minek nekünk napelemes rendszer családi házra? Nehéz volt velük megértetni, hogy nekünk ez régi vágyunk, ők persze csak azt látták, hogy mennyi pénzbe kerül, és hogy mikorra fog ez megtérülni. Megpróbáltuk sok féle képen elmagyarázni nekik, nem túl sok sikerrel. Mindent mondtunk, hogy olyan mintha előre kifizetnénk a villanyunkat, a pénzünk nem veszik el. Persze a szüleim teljesen más korban nőttek fel, akkor ilyenek még nem voltak, nem várom el, hogy megértsenek mindent a mai világról. Még az is lehet, hogy mi is ilyenek leszünk majd amikor mi ennyi idősek leszünk.
Igaz nem értenek velünk egyet, viszont támogatnak benne. Majd ők is látják, hogy jó dolog ez, amikor a két szemükkel megtapasztalják a működését ahogy termeli az áramot nekünk.