A motorolaj adaléktól már olyan szépen duruzsol az autóm, mintha a kedvenc együttesemet hallgatnám

Az autók mindig is fontos szerepet játszottak az életemben. Szinte a tinédzser korom kezdetétől arra vágytam, hogy végre én is betölthessem azt a kort, hogy lehessen jogosítványom, utána pedig autóm is. Mindig lenyűgözve néztem azokat az embereket, akik kocsival közlekedtek A-ból B-be, és őszintén szólva erősen irigyeltem is őket. Hiszen ha az ember a saját járművével járja az utakat, akkor nem kell menetrendekhez igazodnia, nem kell akár kilométereket is sétálnia a célállomásáig, csupán azért, mert az adott közlekedési eszköz megállói messze vannak onnan, illetve nem kell idegen embereket az aurájában éreznie közlekedés közben.

Amikor betöltöttem a tizenhatot, egyből elkezdtem dolgozni. Természetesen nem az iskola helyett, hanem amellett. Alkalmi munkákat vállaltam, hétvégente a bulizás helyett a pénzkeresést választottam, a nyaraim pedig nem strandolásból és láblógatásból álltak, hanem kőkemény munkából. Minderre azért volt szükségem, mert tudtam azt, hogy a vágyaim eléréséhez sok pénzre lesz szükségem. Sajnos a szüleimre nem számíthattam ilyen téren, hiszen mindig is szűkösen éltünk, ezért az már hamar világossá vált számomra, hogy nem terhelhetem anyukámékat ilyesmivel. Szerencsére, ha anyagilag nem is, de lelkileg támogattak engem ebben, mert örültek annak, hogy már fiatalon is ilyen dolgos voltam, és kitartóan küzdöttem a céljaimért és vágyaimért.

Jó pár év kellett ahhoz, hogy összegyűjtsem a kellő összeget a jogosítvány megszerzéséhez, az pedig szinte egy kész örökkévalóságnak tűnt, mire annyi pénzem lett, hogy egy öreg, használtautót vehessek magamnak. Ez részben azért is alakult így, mert a munkáimmal megszerzett pénz egyharmadát mindig odaadtam a szüleimnek, hogy őket is segítsem egy kicsit, másrészt pedig, aki már valaha végzett akármilyen diákmunkát, az tudja, hogy abból bizony közel sem lehet meggazdagodni, sőt.

Szerencsére azért a kitartás meghozta a gyümölcsét és huszonhárom éves koromban megvásároltam az első autómat. Akkor végeztem el az egyetemet, éppen állást kerestem magamnak és nagyon boldog voltam tőle. Azóta már eltelt öt év, de sok minden nem változott az életemben. Szerencsére még mindig ugyan azon a munkahelyen dolgozom, ahová friss diplomásként felvettek, és az autóm is ugyan az a régi, kicsit kopott, kicsit rozsdás jármű, amit a nehezen megkeresett pénzemből vásároltam magamnak. Feltehetően a legtöbb velem egykorú szégyellne ezzel kimenni az utcára, én azonban nagyon szeretem azt az autót, mert az évek során nagyon hozzám nőtt. Persze nem állítom azt, hogy soha nem szeretném lecserélni és nem vágyom arra, hogy egyszer a jövőben majd nekem is legyen egy új, csillogó, villogó modern autóm. Viszont addig is, végtelenül hálás vagyok amiatt, hogy legalább van mit vezetnem.

Nem tudom volt-e már öreg használtautótok, de ha igen, akkor bizonyára tisztában vagytok vele ti is, hogy azzal azért bőven akadnak gondok. Az enyém is szinte mindig csörög, zörög, hamar elkopnak az alkatrészei és nincsen a top formájában. Szerencsére az apróságokat én is meg tudom bütykölni rajta, viszont ha valami komoly baja lenne, akkor azzal már nem tudnék mit kezdeni. Sajnos már nagyon sok kilométert futott a kocsim, ezért sokszor aggódtam már amiatt, hogy mi lesz akkor, ha a motorja feladja a szolgálatot végelgyengülésben. Ez a félelmem azóta azonban elszállt, amióta megismerkedtem a motorolaj adalékokkal.  Korábban nem is hallottam róluk, azonban az egyik kollégám ajánlotta, hogy vegyek magamnak ilyet, öntsem bele az előírt helyre és ezzel biztosíthatom azt, hogy az autóm élettartama meghosszabbodjon. Jól hangzott ez a tanács, szóval így is tettem.

Amióta már benne van az autómban a motorolaj adalék, azt vettem észre, hogy nem csak az élettartama lesz jobb, hanem egyéb funkciói is. Az adaléknak köszönhetően kevesebbet is fogyaszt, jobb lett a teljesítménye és a hangja is sokkal egészségesebb. Korábban néha elég ijesztő hangok jöttek a motorból, főleg akkor, amikor még hideg volt, de az adaléknak köszönhetően ezek a problémák azóta megszűntek. Manapság már olyan szépen duruzsol a motor, hogy élmény hallgatni. Annak ellenére, hogy imádom a zenét, mostanában sokszor a rádió, vagy valamelyik kedvenc együttesem cédéje helyett inkább csak azt hallgatom, hogy milyen szépen zenél az autóm motorja.

Hálás vagyok a kollégámnak, amiért ezt ajánlotta nekem, mert tényleg nagyon jó tanács volt. Ha esetleg ti is hasonló problémákkal küzdötök, akkor szerintem nézzetek utána a motorolaj adalékoknak, mert tényleg nagy változást érhettek el a használatukkal.