Mire jók, a bukósisak tesztek

Soha nem értettem, hogy miért hasznosak ezek a dolgok. Számos alkalommal láttam már, hogy a párom, ezeket az autós, motoros, illetve minden féle teszteket néz a tévében. Te már gondolkodtál rajta, hogy mire jók? Miért vannak?

Mivel soha nem érdekeltek, az autós, illetve a motoros műsorok, így amikor egy ilyen csatornára kapcsolt, ahol ilyesmi műsor volt, ott is hagytam a tévét. Bár nem vagyunk egy nagyon tévézős család, hiszen igen keveset használjuk. Inkább csak esténként, esetleg a híradót, hétköznap nem is nézünk ennél többet. Ezt is olyan ritkán, hiszen mindig össze vissza váltogatják az időpontokat, így soha nem tudom, hogy mikor hol melyik időpontban kezdődik.

Inkább szeretünk kimozdulni itthonról sétálni, kirándulni. Sok esetben csináltuk már azt is, hogy felpakoltunk mindent, elmentünk a közeli erdőbe, ott sétáltunk, felmentünk a közeli kilátóba, tettünk egy pár kilométeres gyalog túrát, aztán visszamentünk a tűzrakó helyre, és sütöttünk egy szalonnát.

Nyáron, ha van időnk, el szoktunk menni motoros találkozókra is. Szeretem ezeknek a találkozóknak a hangulatát, az érzést, amit ezek adnak nekünk.

Egyik alkalommal, valami rendezvényen voltunk, ahol voltak rendőrök, mentősök, és tűzoltók is. Különböző lehetőségek voltak, arra hogy kipróbálhassunk különböző felszereléseket, fel is lehetett próbálni némelyiket. Volt egy nagyon érdekes szék is, aminek az volt a lényege, hogy azt akarták bemutatni, hogy miért kell használni a biztonsági övet. Ki lehetett próbálni bizonyos sebességeknél, hirtelen fékezéseknél. Hát arra már nem emlékszem, hogy mekkora sebességet próbáltam ki, de félelmetes volt, már maga az érzés is, a hirtelen fékezés, még akkor is, ha ott volt a tudat, hogy nem történhet baj, mert ez csak egy szimulátor volt.

test-337369_1280Még az alkohol szondát is volt lehetőségünk kipróbálni. Ezt is mókásnak találtam, hiszen még soha nem használtam ilyet, és ellenőrzéskor sem kérték, így nem tudtam, hogy milyen lehet. Most már ezt is tudom. Te próbáltál már szondát fújni?

Ezek alapján már értem, hogy miért vannak a különböző autós, vagy motoros, illetve bukósisak tesztek. Minden esetben érdemes figyelembe venni ezeket, ha azt tervezzük, hogy vásárolni szeretnénk, hiszen nagyon sok praktikus tanáccsal tudnak minket ellátni.

Figyelembe kell venni, a motor stílusát, az évszakot, mindent, amire nem is gondolnánk. Sok esetben, a különböző sisakokat mérik össze, ezek is nagyon érdekesek tudnak lenni.