Imádok víz közelében lenni

Emlékszem, már gyerek koromban is a nagynéném viccesen kacsénak hívott. Sok nyarat töltöttünk nála a húgommal, míg a szüleink dolgoztak. Azért szerencsésnek mondhatom magamat, mert sokat voltam a Balaton közelében ez miatt. Sok emberrel találkoztam már, aki meglepetésemre még nem látta a Balaton partját sem.

deckchairs-355596_1280A nyár kezdetével, mint minden gyerek, hol egyik rokonnál van, hol a másiknál. Én szerettem nyaralni, és csavarogni. Emlékszem milyen jó is volt. Mindig feltaláltuk magunkat. Hol kagylókat gyűjtöttünk, hol kavicsokat, de ha rossz idő volt, akkor elmentünk a nádashoz sétálni, vagy éppen ibolyázni.

A víz szeretete felnőtt koromra is megmaradt, ha tehetem, rendszerint eljárok úszni.

Szerencsésnek mondhatom magamat, mert a nagybátyám buszsofőr, számos kirándulást szokott szervezni. Voltunk már minden felé vele, még egy egy külföldi bevásárló túrán is. Emlékszem, egyik alkalommal, családostul kimentük Törökországba. Igaz a busz hosszú, és fárasztó, na meg persze unalmas volt még gyerekként is.

Mai napig ha tehetem, elmegyek különböző vizes helyekre kirándulni.

Azt gondolom, határon belül, ami vizet lehetett látni, ott már voltunk, vagy kipróbáltuk. Egy hely van, ahová nagyon vágyom még, de nem sikerült a nagy távolság miatt eljutni. Nagyon szeretnék egy barlangfürdőbe elmenni.  Te jártál már barlangfürdőben?

Mivel a mostani idő még nem engedi, így nem tudunk oda menni Ilyenkor nem is lehet semmi olyan helyre menni, ahol fürdéssel kapcsolatos dolog lenne, ha csak nem  valami termál fürdőbe megyünk. Azért hiába van tavasz, az idő még nagyon csalóka.

Főleg, mostanában, annyira sok alkalommal fúj a szép, hogy elviselhetetlen. Lehet, hogy maga az idő nagyon kellemes lenne, de a szélfújás minden meleg érzetet elveszi. Az igazsághoz még az is hozzá tartozik, hogy eléggé fejfájós vagyok, és a szelet egyáltalán nem bírom. mindig megfájdul a fejem tőle.

Végre találtam egy olyan lehetőséget, ami nagyon kedvező lenne. Mint említettem, mindig is vágytam a barlang fürdőbe, hogy megnézzem, kipróbáljam, milyen?. A minap került a kezem ügyébe egy hirdetési katalógus, ahol egészen jó lehetőségek vannak ezen a téren. meg is beszéltem a párommal, janival, hogy mi lenne, ha idén nyáron elmennénk egy ilyenre. Az én álmom végre valóra válna, ott biztosan lesz más látni való is. Ha nyár közepe felé megyünk, akkor már biztosan jó idő is lesz és nem fogunk fázni a barlangból kijövet.

Úgy döntöttünk, ha már megyünk, akkor ne csak 1 vagy 2 napra, hanem akkor legalább 5 nap, így az idő alatt akár többször is tudunk fürdeni. Már nagyon várom, hogy leteljen ez a pár hónap, és végre kipróbáljuk a barlang fürdőt, hogy milyen.

Az ötletünket hallva párom nővére, Ica is úgy döntött, hogy csatlakoznának hozzánk, ha nem gond. Ezen a környéken még ők sem voltak, és szívesen eljönnének. Az ötlet nem volt rossz, de mivel nekik három gyermekük van, és elég nyüzsgők, így azon gondolkodtunk, mit fogunk majd velük kezdeni. Hogyan lesz ez nekünk nyaralás? Végül a mi barát házaspárunk is úgy döntött, hogy csatlakozna, és a sogiék is hoznak egy családot, így senki nem fog unatkozni, a gyerekeknek is lesz játszó pajtásuk. Most hogy így szép számra felduzzadt a nyaralásra készülők létszáma, már csak azon kellett gondolkodni, hogy hogyan oldjuk meg a személyszállítás kérdését?

A párom segített a szervezésben. Igaz, nem egy helyen lesz a szállásunk, de én ezt annyira nem is bánom, hiszen így legalább marad majd egy kis magán életünk is.