Ilyen lehet, ha az ember álma valóra válik

Ti emlékeztek még arra, hogy mikről álmodoztatok gyerekkorotokban? Milyen szép idők is voltak azok. Még tiszta őszinte szívvel hittük azt, hogy rock sztárok, családfők, festőművészek, orvosok, vagy éppen az összes együtt válhat belőlünk. Ma már tudjuk, hogy ezek nagy része elérhetetlen és megvalósíthatatlan. Vagy mégsem? Ezek közül az átlagember talán még kettőt, nagyon kivételes esetben hármat meg tud csinálni, de nem hosszútávon, és nem úgy, ahogyan azt elképzeljük. Kivéve egy embert.

Az egyik kedvenc együttesem gitárosát nemrég személyesen is volt szerencsém megismerni. Igaz, hogy van egy húsz év előnye velem szemben, de szerintem, amikor ő volt annyi idős, mint most én, már akkor több dolgot fel tudott mutatni, mint amire én valaha is képes leszek. Egy zenei projekt alapján fújt minket össze a szél, és volt alkalmunk néhány órát beszélgetni, pontosabban én csak kérdeztem, ő válaszolt, én pedig ittam a szavait. Most 45 éves, 5 kicsi gyerek büszke apukája, mindeközben van egy aktív, Európa szerte híres együttese. Igaz, hogy nem lett orvos, de megcsinált egy fogorvosi asszisztensi képzést, csak szerencséjére mindig is olyan jól megélt a zenélésből és az azokkal kapcsolatos dolgokból, hogy soha nem kellett mások szájába túrnia a fizetéséért. Festőművész sem lett ugyan, de mentségére szóljon, hogy soha nem is akart, mert mindig is inkább jobban érdekelte a szobrászat, vagy a fafaragás. Nagyon szép faragványai vannak, és ezek kapcsán akadtunk össze. Kezdetben csak a saját stúdiója díszítőelemeiként készítette ezeket a faragványokat, majd annyira  belejött, és látta, hogy lenne rá kereslet, hogy nekilátott a !tömeggyártásnak”. Még most is minden egyes darabot ő maga készít el, csak most már sokkal nagyobb hangsúlyt fektet erre a hobbijára is. Ő maga készített is hozzá egy webshopot, ami egy újabb hasznos oldalára enged következtetni, és itt találtam rá ezekre a miniatűr kis földöntúli csodákra, és ezáltal Attilára is.

Először csak egy kis szobrot akartam tőle venni, de aztán annyira bele lendültünk az elmélkedésbe, hogy komolyan elgondolkodtam azon, hogy életpálya tanácsokért is őt fogom keresni. Kértem, hogy ha van ideje, dobja már össze a webshopunkat, ami nem csak a bandámé, de az általam szervezendőben levő fesztivál ajándéktárgyaié is lenne. Erről megpróbált lebeszélni, és nem azért, mert nincs ideje, vagy mert ne jönne jól mindig a pénz, hanem mert nem bízik magában annyira, hogy ezt a feladatot elvégezze másnak. Ajánlott egy nagyon jól dolgozó, és jó árakkal működő webáruház készítéssel foglalkozó szakembert, és folyamatosan bátorított, hogy inkább rá bízzam ezt a feladatot. Elmondott mindent, amit a webáruház készítéssel kapcsolatban jó, ha tud az ember. Mikre kell odafigyelni, milyen szolgáltatásokat érdemes hozzá összeválogatni, kikkel kell egyeztetni mindenképpen az indulás előtt, stb. Majd nagyjából lefordította a kívánságomat webfejlesztő nyelvre, és segített megírni a webáruház készítésére szóló ajánlatkérő levelemet.

Megígérte azt is, hogy segít nekünk dűlőre jutni a webáruház készítővel kapcsolatban is, ha majd mutatunk neki árakat és specifikációkat, akkor oda irányít minket, ahol a legjobbat akarják adni. De arra felhívta a figyelmünket, hogy mindenképpen több helyről kérjünk be árakat a webáruház készítésre, mert gyakran megeshet, hogy az, akit először kiszemelünk, nem tudja bevállalni a határidők, vagy egyéb más dolog miatt.

Nagyon jól esett, hogy megismerhettem ezt a végtelenül önzetlen és tisztaszívű embert. Annak ellenére, hogy milyen gonosz zenét játszik, az életben maga a megtestesült jóság. Látod kedves olvasó, ha a szívedet nyitva tartod a zene felé, úgy a világ kinyílik előtted, és oda érhetsz el, ahova csak akarsz!