Eladtam a telefonom ingyenes hirdetésfeladással

Imádok zenét hallgatni. A zene a mindenem. Olykor azért jó, mert kikapcsol, olykor azért, mert lenyugtat, pihentet, olykor motivál, például tanulás közben. Egyszerűen minden élethelyzetbe tökéletes, olvasás közbe is szoktam zenét hallgatni. Segít odafigyelni, és nem kalandozik el a figyelmem, a gondolataim, mivel eggyel több inger van amire figyelni kell, így biztos, hogy olvasás közbe is odafigyelek, és így később könnyebb felidézni az olvasnivalót. A korosztályom is sokat szokott zenét hallgatni, és sokat járunk együtt koncertekre is. Én jobb készülék híján a telefonomat szoktam használni erre a célra. Nem csak a telefon, a fülhallgató is sokat számít ilyenkor. Törekedni kell a legjobb minőségre! Ám amikor átjött hozzám az egyik barátnőm, és megmutatta, hogy az ő telefonja hogy szól, hirtelen elfogott az az érzés: nekem ilyen kell! Megkérdeztem, hogy hol vette, és mennyiért, és az ár hallatán kicsit kétségbe estem. Ennyi pénzem nekem ugyan nincs! Bár még otthon lakom, így elég sokat tudok félretenni, azért elég durva, hogy mennyibe kerül manapság egy újonnan vett jó készülék.

Hmm… hogyan tudnék mégis pénzt szerezni? Talán eladhatnám a régit? Elvégre teljesen jól működik, biztos valaki szívesen hasznát venné, azért nem egy rossz telefon. És nincs meg olyan régóta. De hogyan adhatnám el könnyen? Úgy döntöttem, hogy írok egy posztot a facebookra. Csináltam pár képet, leírtam a tulajdonságait, az árat pedig amolyan ki mennyit ajánl érte alapont vártam.És vártam. És vártam, és vártam… De nem írt senki. Páran lájkolták a posztot, de nem írt senki. Aztán végre jött egy üzi. “Szia! Nekem ugyan most nincs szükségem telefonra, de ajánlom, hogy tedd fel a nextapro.hu-ra. Ott ingyenes hirdetést is fel lehet adni, és nagyon megbízható oldal. Én is ott adtam el a biciklimet! Üdv.: Tomi.”

Hmm… ugyan nem akarta megvenni a telefonom, de legalább írt egy tippet. Ez is valami! Természetesen vissza írtam, hogy köszönöm szépen, így aztán én is úgy döntöttem hogy megnézem magamnak az oldalt. Amint beütöttem a keresőbe, egyből kidobta. Először azt hittem, hogy majd elárasztanak a különféle hirdetések, meg a felugró reklámok, amiktől a hideg ráz, de aztán rájöttem, hogy nem. Egy nagyon letisztult, egyszerű, könnyen kezelhető oldal várt, ahol külön kategóriákba voltak rendezve az eladó áruk, és megyénként is lehetett szűrni a találatokat. A leírás szerint nem kell törődni a regisztrációval, hiszen az első hirdetésfeladással az oldal automatikusan generál neked egy profilt. Na ennek örülök! Utálom, mikor csak meg akarnék nézni egy sorozatrészt, vagy egy bármit, és azt kérik regisztrálj be. Egy csomó idő elmegy vele, aztán lehet, hogy többet nem is használod. De ez az oldal nem ilyen volt. Számomra nagyon is meglepő! És az eladott dolgok után nem kell jutalékot fizetni. Ez is jó, mert egy csomó eladós oldalon kell, és nem írják oda. Itt meg ott van. Sőt, minden hasznos információ le van írva kézenfekvő módon! Csaló szűrő programmal is rendelkezik a program, így aztán mindenképpen azt hiszem, hogy ez a lehető legmegbízhatóbb megoldás. Akkor álljunk is neki!

Nekikezdtem a hirdetésfeladásnak. Nagyon egyszerűen, könnyen és gyorsan ment, és már fel is töltöttem a képet. Azt gondoltam ezzel is úgy járok, mint a facebook posttal, nem jön rá egy érdeklődő sem, de úgy voltam vele, hogy ugyan hát mégis mit veszíthetek? Talán 10 percet az életemből? Maximum annyit, de legalább megpróbáltam.

Feltettem a hirdetést, és elmentem futni, hogy kicsit kiszellőztessem a fejem. Mondanom sem kell, közbe zenét hallgattam. Aztán hazajöttem. Ránézek a facebookra, semmi. Áh, tudtam! Senki sem akar használt telefont venni. Aztán felmegyek a Tomi által ajánlott oldalra. Két bejövő üzenet! Nahát, de jó! Ez azért már mégiscsak valami. Megnyitottam őket, és mindekttőjüket a telefon érdekelte. Az egyik Flóra, háromgyermekes családanya, a másik egy velem egykorú lány. Végül úgy döntöttem, hogy Flórának adom a telefont, mivel neki nagyobb szüksége van rá. A másik lánynak pedig visszaírtam, hogy már elkelt. Megértette, és megköszönte a gyors reakciómat. Flóra pedig nagyon hálás volt, hogy megkaphatja. Meg is egyeztünk az összegben. Kicsit kevesebbért adtam, mint amennyit először gondoltam volna a telefonért, de úgy gondoltam, hogy nekem már ez is pénz, és még így is jól járok vele. Az oldalon azt olvastam, hogy mindenképpen utánvételes, vagy személyes átvétellel oldjuk meg az eladást, hogy egyikünk se maradjon hoppon. Flórának elmondtam a két opciót, ő pedig egyet értett velem, és a személyes átvételt választotta. Szerintem jól döntött, én is azt választottam volna a helyében. Nem laktunk messze egymástól, így kiválasztottunk egy egymástól félúton lévő kávézót, ahol majd megejtjük a cserét. Aztán egy időpontot. Mindent egyeztettünk.

És ekkor kezdtem el félni. Mi van, ha nem jön el? Becsületesnek tűnik, azonban mégis kicsit bizalmatlan vagyok. Bár megbeszéltük, hogy bármi van, szólunk a másiknak és nem leszünk mérgesek, ha időbe szól a másik, hiszen olykor bármi közbe jöhet. Különösen az ő részéről, ugyanis három gyerekkel nem egyszerű az élet, gondolom. De mégis, kicsit féltem… Aztán belegondoltam… Ugyan miért lenne jó neki, ha becsap? Attól még nem kapná meg a telefont, nem járna előrébb. A találkozó előtti este még beszéltünk. Nagyon jó fej volt, biztosított róla, hogy holnap mindenképp ott lesz, így kicsit megnyugodtam.

Aztán elérkezett a másnap. Igyekeztem időbe elindulni, ugyanis hajlamos vagyok elkésni. De szerencsére ezt most itt el tudtam kerülni. Tudtam, hogy fekete haja van, és barna kabátba lesz, mivel azt már előre megírta. Amint beértem a kávézóba, egyből megismertem őt.

  • Szia! – köszöntem neki. – Flóra?
  • Igen. – mondta. – Te pedig Réka?
  • Igen.
  • Nagyon örvendek! – és kezet fogott velem.

Hu, ez nem is volt olyan vészes! Egész jól elbeszélgettünk, majd megejtettük a cserét. Flóra egy gondos borítékot húzott elő.

  • Számold meg, hogy biztos meg van-e mind! – mondta.

Nagyon szimpatikus volt számomra a bizalma, így én is odanyújtottam felé a telefont, hogy kapcsolja be, és próbálja ki. Mivel a pénz is stimmelt, és a telefon is jól működött, így aztán mindketten elégedettek voltunk. Elköszöntünk egymástól és hazamentem.

Úgy gondolom, hogy összességibe nagyon jól jártam, és biztosan fogok még eladni dolgokat, mivel ami neked már nem kell, az lehet, hogy másoknak még jól jöhet.

Ja, és később aztán sikerült megvenni az új telót, mivel ehhez az összeghez már csak egy kicsit kellett, hogy hozzátegyek. Az új teló pedig nagyon jól szól, és most is zenét hallgatok.