Egy zenészcsemete is lehet építőjáték rajongó

Amióta a munkámból adódóan sűrűn fordulok meg zenész körökben, kialakulnak különös barátságok. Van, akivel csak egy pár italra érdemes találkozni, annyira link, de akadnak olyanok, akik beavatnak családjuk életébe is. Ez persze azt is jelenti, hogy elnyertem bizalmukat, és nem csak egy hiéna vagyok nekik a sok közül, aki friss, ropogós sajtóanyagokra vadászik. Néha becsúszik egy esküvő, közös karácsony, vagy éppen egy keresztelő, és az sem meglepő, ha valaki rám bízza csemetéjét. Jobb esetben csak úgymond házhoz megyek, de van, amikor hozzám hozzák a gyereket. Még szerencse, hogy erre már fel vagyok készülve. Legutóbb egyik kedvenc feltörekvő csapatom dobosának a kisfiára kellet vigyáznom, aki nagy építőjáték fanatikus.

Amikor a kicsi Ferikét legutóbb elhozták hozzám, máris visongva rohant a nappaliban található játéksarok felé, és nagyon úgy tűnt, hogy nem esik pánikba, ha nálam hagyja Zoli, az apukája. Mivel minden zenészcsemete más játékokért rajong, így már egy kisebb óvodának elegendő játékom van otthon, de Ferikének csak építőjáték jöhet szóba. Viszont abból aztán bármi és bármennyi. Bár ekkor Ferike apukája sietett, és amikor a gyereket hazavitte, akkor sem volt ideje beszélgetni, másnap felhívott, hogy segítsek neki játék témában, mert már mindent megunt a gyerek, és még a dobszerkóval sem tudják lekötni őt.

Ezen valahogy nem bírtam nem elröhögni magam, mert nem mindennapi, amikor egy zenész apuka kétségbeesetten hív fel, hogy segíts neki gyerekjátékot találni. Javasoltam neki, hogy inkább ugorjon át valamikor, amikor ráér, mert a telefonban most mondhatok bármit, az nem biztos, hogy olyan könnyen megmarad a fejében.

Mivel éppen szabad volt, át is jött, és egyből a lényegre tértem, mert ha egy gyerek hosszú távon nem tudja levezetni a felesleges energiákat, akkor az nem csak neki rossz, hanem a szülőknek is. Megmutattam neki a Játék Webshop oldalát, és azon belül is a keresést szűkítve listáztam neki mindent, ami építőjáték. Ez amúgy nem olyan nehéz, mert a weboldalon tudsz kategória szerint válogatni. Nem csak aszerint vannak megkülönböztetve a játékok, hogy fiúknak vagy lányoknak, esetleg mindkettőnek javasolt. Lehet szűrni korosztály szerint, meg tudod szabni, hogy milyen árkategóriában szeretnél játékok keresni, jelen esetben építőjátékot.

Ráadásul tudod szűkíteni a keresést gyártó szerint, kereshetsz olyan játékokat, amik gyermeked kedvenc mesehőséhez kapcsolódnak. Próbáltam viszonylag gyorsan és érthetően eligazítani apukát a játéktengerben, de látszott rajta, hogy itt egyedül elvérezne. Most lehet, hogy ki fogtok röhögni, de szépen beültettem a játéksarokba, és lepakoltam elé Ferike kedvenceit. Kicsit viccesen nézett ki egy megtermett tetovált figura a játéksarokban, de úgy tűnt, hogy tetszik neki a helyzet, ugyanis nekiállt úgy játszani, mint egy kisgyerek. Sutyiban küldtem is róla egy videót a feleségének, amikor nem figyelt rám.

Miután kijátszotta magát, máris értette, hogy mit szeret ezekben annyira a fia, és próbáltunk hasonló építőjátékokat keresni. Ekkor már nem volt annyira nehéz, szépen be is pakoltunk pár játékot a képzeletbeli kosárba. Mondtam Zolinak, hogy ha megrendelése meghaladta a 20 000 Ft-ot, akkor ingyenes a kiszállítás. Egyből támadt is egy remek ötlete. Mivel közeleg a gyerek szülinapja, nem sokkal utána pedig már jön a karácsony, nem fog egyesével vásárolni. Felhívta feleségét, akinek még mindig jó kedve volt az építőjáték tengerben játszó Zoli videójától, és elmondta ötletét. Úgy tűnt, hogy felesége támogatja ezt a tervét, de azért kicsit csipkelődve megjegyezte, hogy tudja nagyon jól, mennyire szeretné ő is a játékokat.

Ezt elsőre nem igazán értette, de amikor látta vigyorgó fejemet, már rájött a turpisságra. Tudtam jól, hogy ezt a videó dolgot egyszer vissza fogom kapni. Főleg, hogy mire hazaért, a videó már fent volt a zenekar minden létező social media felületén.

Egy biztos, Zoli egy ideig még ezt hallgatni fogja, és pedig felkészülhetek eddigi pályafutásom legcsúnyább bosszújára. Szóval próbálom nem beégetni magam az elkövetkezendő évezredben. Nehéz lesz. Szerencsére az építőjáték beszerző akció jól végződött, így pár napon belül mind megérkezett a Játék Webshop kínálatából.

Zoli elégedett volt, később Ferike is örült a játékoknak, és most már nincsenek olyan gondok, hogy túl sok lenne a felesleges energiája. Bár energikusságban az apjára ütött, az egyszer biztos.