Egy hosszabb út előtt érdemes megnézetnünk az autónkat, lehet, hogy épp szükséges lenne egy gumicsere

Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a zene egy olyan élményt tud nyújtani, amire minden embernek szüksége van. Többféle zenei stílus létezik, pont úgy, ahogy többféle ember is van. Szerencsére pont ennek a többféle zene stílusnak köszönhetően mindenki megtalálja azt, ami hozzá a legközelebb áll. Ezek persze keveredhetnek is, én is többféle stílusú zenét hallgatok, azonban úgy vélem, hogy mindenki számára létezik egy fő irány, ami sokkal jobban dominál a többinél, és ez befolyásolja a stílusunkat is. Befolyásolhatja azt, hogy milyen ruhákat viselünk, milyen apró kiegészítőket aggatunk magunkra, de az életszemléletünkre is nagy hatással van.autógumi

Szerencsére zenei fesztiválokból is több van. Vannak, amelyeket kifejezetten a klasszikus zene kedvelőinek rendeznek meg, vagy például egyre elterjedtebbek a jazz fesztiválok. Kolozsváron például már évek óta megrendezik a Jazz in the park nevezetű kisebb fesztivált, amelynek az az egyik fő jellegzetessége, hogy konkrétan a város szívébe, a központi parkba rendezik meg, amelyre a belépés mondhatni díjtalan. Kisebb összegeket azonban be szoktak fizetni az emberek, ezzel is támogatva különböző alapítványokat. Persze ez nem kötelező, azonban szép és emberséges dolognak tartom.

Két éve minden alkalommal ellátogatok oda, és részt veszek ezen az eseményen. Ezt általában összekötöm a rokonlátogatással, náluk is szoktam megszállni, és a velem egyidős unokatestvéreimmel nagyon jól szoktuk érezni magunkat kint a parkban. Nem csak a zenehallgatás miatt szeretünk oda kilátogatni. Élvezzük egymás társaságát, a friss levegőt, és magát azt a hangulatot, amit ez a rendezvény nyújt.

A távolság azonban elég nagy, amit odáig meg kell tenni. Több eszközzel is megközelíthető, de számomra a legkényelmesebb, ha a saját autómmal megyek. A hosszú út miatt mindig mielőtt elindulnék, megnézetem a kocsimat, hogy tudjam, minden rendben van vele. Nem szeretnék valahol az országúton elakadni, valamint fő a biztonság.

Ez az idén sem volt másként. Elvittem az autómat a szervizbe, ahol mondták, hogy érdemes lenne lecserélnem rajta az autógumit, mivel igen-igen elvan már kopva. Természetesen nem vettem félvállról az ügyet, de szerettem volna még egy kicsit átgondolni a helyzetet. Átgondolni olyan szempontból, hogy honnan is kéne, beszereznem ezeket a gumikat, mivel nagyjából egy árban vannak, de azért mégsem teljesen. Szerettem volna olcsóbban jó minőségű autógumit venni, lehetőleg minél kevesebb macerával. Az utóbbi időben elkényelmesedtem és szívesebben rendelek az internetről, mintsem, hogy boltokba járkáljak. Sokszor úgy érzem, hogy se időm, se energiám nincs már ehhez. Szóval az interneten keresgélve megtaláltam a Gumidiszkont webáruházat, amelyet érdemesnek tartottam arra, hogy innen rendeljem meg az új gumiabroncsokat.

Már elsőre megtetszett ez az oldal, ugyanis jól átlátható, és nagyon könnyű rajta keresni. Még mielőtt felregisztráltam volna elolvastam egy pár hasznos információt. Olvashatunk azokról a paraméterekről, amelyeket érdemes figyelembe venni a gumi kiválasztásakor, ezzel is megkönnyítjük a keresést, hiszen, ha tudjuk, hogy mit írjunk be a kereső szűrő felületére, akkor sokkal hamarabb megtaláljuk a számunkra ideális darabot. Továbbá arról is lehet tájékozódni, hogy hogyan működik a kiszállítás, mennyi a szállítási költség, illetve nagyjából mennyi idő alatt érkezik meg a kiválasztott termék. Miután ezek világossá váltak a számomra felregisztráltam az oldalra, mivel már nem volt kétséges, hogy innen szeretnék rendelni. Ez nagyon gyorsan ment, pont úgy, ahogyan magának az autóguminak a megtalálása is. Még ez előtt soha nem rendeltem autógumikat, így okos ötlet volt rendelés előtt elolvasni ezeket a hasznos információkat. Gyorsan le is mentem a garázsba és megnéztem, hogy mit ír a mostani gumikon, hogy tudjam, milyen adatokat írjak be a keresőbe. Ezt is nagyra értékeltem ebben az oldalban, hogy nem csak rendelni lehet rajta, hanem informálódni is. Miután ezeken túl voltam, belehelyeztem a megvásárolni kívánt terméket a kosárba, bejelöltem, hogy négy darabot szeretnék belőle, és pár kattintással el is küldtem a rendelést.

Ahogyan az oldalon is írták, pár napon belül meg is jöttek a gumik, és előtte fel is hívtak, hogy megtudakolják biztosan otthon vagyok-e. Azóta már fel is szereltettem őket, úgyhogy pár héten belül nyugodt szívvel neki indulhatok a hosszú útnak. Szerencsére csak ennyi problémám volt, minden már területen teljesen rendben volt az autóm.

Már nagyon várom, hogy ott legyek és a rokonokkal eltölthessem ezt a röpke egy hetet. Emellett pedig már nagyon várom, hogy kimenjünk erre a kisebb zenei fesztiválra. Mindig annyira lenyugszom ott, ugyanakkor fel is töltődöm energiával. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kiruccanás mindenkire ráfér, valamint nagyon örülök neki, hogy meg van arra a lehetőség, hogy olyan fesztiválra menjünk el, amely megfelel az élet-, illetve a zenei stílusunknak.