Dalszöveg a kézműves szappan jótékony hatásáról?

Nagyon szeretem a zenét, én egész nap zenét hallgatok. Munka közben, tanulás közben, útközben, mindig. Nem tudnám elképzelni az életemet anélkül. Még jó, hogy feltalálták a mobiltelefont és a fülhallgatót, anélkül már nem tudnék élni. Sokszor gondolkozom azon, hogy vajon én képes lennék-e olyan jó dalszövegeket írni, mint a kedvenc együtteseim. Zseniális, amiket ők művelnek, de én nem tudom magamról elképzelni, hogy egyszer csak leülök, és akkor dalszövegként leírom azt, amire gondolok.

Valószínűleg ilyen lehet az is, amikor valaki könyvet ír. Tényleg le kell ülni és minden gondolatot és ötletet kiírni a fejünkből, aztán majd a végén lehet még rajta bőven javítani vagy éppen kiegészíteni. Szívesen írnék én könyvet is, de nekem ezzel az egésszel az a gondom, hogy egyszerre túl sok minden van a fejemben és nem tudom kibogarászni a gondolataimat, hogy pontosan miről is írnék a legszívesebben, mi lenne az alap sztori és ilyesmi. Meg hát időm sem nagyon lenne rá, pedig a könyvírás is olyan, hogy ha valaki elkezdi, akkor minden figyelmével csak arra kell koncentrálnia. De ehhez hasonlít ugyanúgy az is, amikor egy együttes egy új albumot készít. A koncepciót kell először kialakítani, hogy mi is az elképzelés, mert száz féle dolgot aztán egybe összesűríteni elég nehézkes. Az emberek pedig szeretik a jól összerakott dolgokat.

Miközben ezen gondolkoztam valamelyik nap munka után, amikor már nagyon fáradt voltam, elmentem bevásárolni. Írtam előtte egy listát természetesen, mint a felkészült vásárlók. Vettem rengeteg mindent, hogy ne hétvégén kelljen megint vásárolnom, úgyhogy vettem húst, zöldséget, tésztát és minden félét, hogy jól teletömhessem majd a hűtőt otthon. Kellett még néhány tisztálkodó szer, a szappan sem maradhatott ki a kosaramból, úgyhogy azt is gyorsan beleraktam és teletömött szatyrokkal sétáltam az autóhoz a parkolóban. Bepakoltam a csomagtartóba és közben magamban azzal viccelődtem, hogy milyen lenne, ha szappanról szólna egy dalszöveg. Mégis, mit lehetne róla írni? Hogy milyen finom illata van és puhává varázsolja a bőröm és amúgy meg a kézműves natúr szappanok a legjobbak? Ezen nevetgéltem magamban és még viccelődtem is, mikor beszálltam az autóba, hogy ha lenne időm, akkor biztos ilyen vicces butaságokkal foglalnám el magam otthon. Kíváncsi lennék, hogy mit szólna a párom, amikor este hazajön a munkából és én éppen a dalszövegemet írom a szappanról.

Amúgy sokan gondolják úgy, hogy szappant használni nem szabad, mert az kiszárítja a bőrt, pedig, ha az ember jól választ, akkor semmi gondja nem lesz tőle. Én is kizárólag kézműves szappanokat használok, amik természetes összetevőkből készülnek. Mindig más illatút szoktam venni, úgy az izgalmas. A párom is ezeket használja, és mind a ketten meg vagyunk velük elégedve. Volt, hogy karácsonyra anyukámnak kézműves szappant ajándékoztam, mert mindig panaszkodott rá, hogy száraz a bőre és semmi nem használ neki. Szerintem ilyet kellene mindenkinek használnia, akinek gondja van a bőrével. Nekem is ez volt a bajom, hogy mindig száraz volt a bőröm, de mióta ezeket a szappanokat használom, nincs ilyen problémám.

Már azon is gondolkoztam, hogy születésnapra és karácsonyra és minden ilyen eseményre kézműves szappant kellene ajándékoznom és akkor nem kellene ezen gondolkoznom, hogy kinek és mit adjak. Sajnos, ha ajándékozásról van szó, akkor egyáltalán nem vagyok kreatív, és én tipikusan az a személy vagyok, aki sportot űzhetne abból, hogy mindig halogatja a dolgokat. Abba a hibába esek, hogy mindig nézem a naptárat, hogy jaj, de jó, még van két hetem elintézni ezt és ezt, aztán pontosan mindig így futok ki az időből. Már az iskolában is ez volt a legnagyobb gondom, hogy mindent az utolsó pillanatra hagytam. Szerencsére a koncertjegy vásárlással nem így vagyok, különben sokszor lecsúsztam volna a bulikról vagy éppen fizethettem volna háromszor annyit a jegyekért. Érdekes, erre bezzeg mindig van időm, hogy amint meghirdetik, hogy lehet jegyeket venni, én azonnal rá is kapok és fél perc múlva már meg is van a koncertjegy. De, ha arról volt szó, hogy meg kell írni egy tíz oldalas beadandót, akkor már rögtön tologattam egyik helyről a másikra a papírokat.

Még jó, hogy a kézműves szappanjaimat is mindig időben megveszem, mielőtt elfogynának!